Çin Merkez Bankası, Bitcoin Fiyatındaki Artışın Dijital Yuana Olan İlgiyi Artırdığını Söyledi

Biyometrik donanım cüzdanlarına, sokak ATM'lerine, ulusal piyango çekilişlerine ve daha fazlasına uzanan deneyimleriyle son birkaç yılda dijital yuan için çok sayıda pilot testi gerçekleştiren Çin Merkez Bankası'ndan (PBoC) bir temsilci, Bitcoin fiyat artışının ülkenin dijital yuan projesine ilgi uyandırdığını söyledi.

Dijital yuan, Çin'in merkez bankası dijital para birimidir (CBDC). Dijital yuanın, önümüzdeki yıllarda tüm şehirlerin nakitsiz hale geldiğini görecek olan Çin'in akıllı şehir hedeflerinin merkezinde olması beklenmektedir. Geçtiğimiz ay, Çin'in büyük devlet bankaları, Şanghay ve Pekin'deki dijital yuan cüzdanlarına erişmek isteyen kişilere, uygulamalarının kapılarını açmıştı. Bu gelişme, Çin'in farklı bölgelerinde gerçekleşen çok aşamalı dijital yuan testlerinin kapsam olarak genişleme sürecinde olduğunun göstergesi olarak belirtilmişti.

Bugün (2 Nisan Cuma günü) bildirildiği üzere, PBoC araştırma bürosu direktörü Wang Xin, dijital yuana olan ilginin kısmen diğer ülkelerin de aynı şeyi takip etme hırsından ve ayrıca Bitcoin'in fiyat artışından kaynaklandığını söyleyerek devam etti:

“Bir yandan bu projeye olan ilgi, dünyada giderek daha fazla merkez bankasının yerli dijital para birimlerinin gelişimine katılmasıyla ilgili. Öte yandan, Bitcoin fiyatındaki büyük artışla da ilgili olabilir."