Coda Labs, Web3 Oyunlarına İlişkin Anket Yaptırdı

Coda Labs tarafından yaptırılan bir ankette, beş ülkeden 6.921 kişiye Web3 oyunları hakkındaki algılarını belirlemek için bir dizi soru soruldu. Anket sonuçları, Web3 oyunlarına aktarılan büyük miktardaki kaynağa rağmen, geleneksel oyuncuların Web3 oyunlarına çok az ilgi duyduğunu gösteriyor.

Ankete göre, oyuncular Web3 oyunlarından uzak durmalarının ana nedeni olarak uygulamadaki zorlukları gösterdiler. Anket verileri, Web3 oyunlarını oynayanların bu oyunlar hakkında olumlu görüş bildirdiğini, geleneksel oyuncuların bu oyunlara on üzerinden 7,1 puan verirken, kripto para alanında aktif olan oyuncuların 8,3 puan verdiğini gösteriyor.

Anket verileri ayrıca Web3 oyunlarıyla ilişkilendirilen en tanınmış terim olarak oynayarak kazanma (P2E) ve bu oyunları oynamanın en yaygın algılanan faydası olarak kripto para kazançlarını işaret etti.

Geçtiğimiz hafta Asya Kripto Haftası sırasında Cointelegraph'a konuşan Asya Blok Zinciri Oyun İttifakı (ABGA) İcra Başkanı Kevin Shao, blokzincir oyunlarının P2E ve NFT yönüne odaklanmasının GameFi'nin ana akım olarak benimsenmesini engelleyen unsur olabileceğini öne sürdü.