Dallas Federal Rezerv Bankası Başkanı’ndan Bitcoin ve CBDC Açıklaması

Dallas Federal Rezerv Bankası Başkanı Robert Kaplan, Mays Business School'un ev sahipliği yaptığı Teksas A&M Bitcoin Konferansında Bitcoin ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC'ler) hakkında konuştu. Kaplan ilk olarak, Bitcoin ve merkez bankası dijital para birimleri arasında bir ayrım yapılması gerektiğini belirtti. Çin'deki dijital yuan denemesi ile Bitcoin gibi bir kripto para biriminin, dijital para hakkında yapılan tartışmalar arasında farklı tanımlanması gerektiğini açıkladı.

Dallas Federal Rezerv Bankası Başkanı şu detaylara da değindi:

“Bitcoin gibi bir kripto para birimi ile dijital para birimi hakkında yapılan tartışmaları birbirinden ayırırdım. Şu anda, Bitcoin'in bir değer deposu olduğu çok açık.”

Fed banka başkanı ayrıca, kendisinin ve ekibinin halihazırda yoğun bir şekilde çalıştıklarını, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri üzerinde de çalışmaya devam edeceğini doğruladı.


Hatırlatma: Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell Şubat ayında Fed'in aktif olarak dijital dolar ihraç etme olasılığını araştırdığını belirterek Fed için bunun öncelikli bir proje olduğunu söyledi. Bu arada, Boston Federal Rezerv Bankası ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), bu yılın üçüncü çeyreğinde bir dijital doların en az iki prototipini açıklamayı planladığını açıkladı.