Decentraland Metaverse Moda Haftasına Ev Sahipliği Yapacak

Decentraland önümüzdeki ay, ikincisi düzenlenecek olan Metaverse Moda Haftasına (MVFW) ev sahipliği yaparak dijital giyilebilir ürünlerini sergilemek üzere bir dizi küresel markayı bir araya getirecek.

Decentraland'ın Lüks Bölgesi'nde 28-31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte Dolce & Gabbana ve Tommy Hilfiger yeni koleksiyonlarıyla geri dönerken Coach, Adidas ve DKNY ilk kez sanal şova katılacak.

CoinDesk’in haberine göre Decentraland, etkinliği düzenlemek için dijital moda şirketi UNXD, Metaverse platformu Spatial ve artırılmış gerçeklik firması OVER ile iş birliği yapıyor. Teması "Geleceğin Mirası" olan etkinlik, Web3'e ilk adımlarını atan geleneksel moda evlerini vurgulayacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Metaverse Moda Haftası Başkanı Dr. Giovanna Graziosi Casimiro, "Birçok lüks moda evinin geri dönüşünü ve dijital olarak yerel modanın ortaya çıkışını ve yükselişini görüyoruz Dünyanın en büyük moda beyinlerinden bazılarının modanın geleceği ve bunun kendi toplumları için ne anlama gelebileceğiyle ilgilendiklerini görmekten heyecan duyuyoruz." İfadelerini kullandı.