Decentraland (MANA) Neden Düştü?- 31.10.2022

Decentraland'ı Ethereum blokzinciri tarafından desteklenen merkeziyetsiz bir metaverse platformu olarak tanımlayabiliriz. Kullanıcılar, Decentraland platformunda içerik oluşturabilir, içeriklerini ve uygulamalarını deneyimleyebilir, başkalarının deneyimlemesini sağlayabilir ve bunlardan faydalanabilir. Decentraland mevcut ekibi 2015 yılında proje üzerinde çalışmaya başlamıştır. Zaman geçtikçe artan ilgi ve kullanıcı sayısı Decentraland gibi platformların büyük bir kullanıcı havuzuna sahip olmasını sağlamıştır. Günümüzde Ethereum blokzincirinin kullanımının her geçen gün daha fazla artması ile yeni projeler de ortaya çıkmaktadır.

En büyük Metaverse platformlarından biri olan Decentraland (MANA) son 24 saatte %4.93 düşüşle birlikte yaklaşık 12.5 TL’den işlem görüyor. MANA’nın tüm piyasalardaki işlem hacmi de %38 düşüşle birlikte yaklaşık 237 milyon USD olarak görünüyor.

MANA’da akıllı kontratlarla etkileşime geçen bireysel kullanıcı sayısı son 30 günde yaklaşık %2 düşüş göstererek 951 oldu. Bu sayının geçtiğimiz dönemlere göre azalması, projenin kullanımının düşük olduğu gibi projeye dair soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuş olabilir. Öte yandan LunarCrash verilerine göre MANA sosyal medya etkileşimlerinde (Twitter-Reddit) 69. sırada yer alıyor. Tüm bu etkenlerin MANA’nın fiyatını olumsuz şekilde etkilemiş olabileceğini söyleyebiliriz.