Deutsche Bank, Kripto Saklama Hizmeti Sunmayı Planlıyor

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan bir rapora göre Deutsche Bank Dijital Varlık Saklama prototipi, “kurumsal müşteriler ve onların dijital varlıkları için daha geniş bir kripto para ekosistemine kesintisiz bağlantı sağlayan, tam entegre bir saklama platformu” geliştirmeyi hedefliyor.

Raporda, Almanya'nın en büyük bankası, dijital varlıkları geleneksel bankacılık hizmetleriyle birleştiren, kullanımı kolay tek bir platformda dijital ve itibari varlıkları yöneten bir ticaret ve token ihraç platformu oluşturmayı planladığını söylüyor.

Amerika’nın en eski bankası olan Bank of New York Mellon’ın da geçen hafta başlarında dahil olduğu bu benimsenmeye katılan büyük bankalar, dijital para birimlerini saklama ve aktarımını sağlama planlarını duyuruyor.

Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) tarafından, geçen yıl iletilen yorumlar sayesinde ABD bankalarına bazı yasal netlikler verildi. Almanya'da firmalar, ülkenin düzenleyicisi BaFIN'den özel kripto saklama lisanslarını almak için sıraya giriyor.

Dünyanın en büyük 21. bankası ola Deutsche, belirli bir kripto para biriminden bahsetmeyerek şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Sigorta sınıfı korumalı, kurumsal düzeyde sıcak/soğuk depolama çözümü sunarak müşteriler için varlıkların güvenliğini ve erişilebilirliğini sağlamayı hedeliyoruz.”