Dubai’de Metaverse Stratejisi Başlatıldı

Dubai Veliaht Prensi ve Dubai Yürütme Konseyi Başkanı Şeyh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubai Metaverse Stratejisinin başlatıldığını duyurdu.

Söz konusu stratejinin, 40.000 sanal işin oluşturulmasını desteklemenin yanı sıra beş yıl içinde ulusal ekonomiye 4 milyar Dhs (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi) katkıda bulunmasının hedeflendiği öğrenildi.

Al Maktoum, "Bugün yeni teknolojilerde inovasyonu teşvik etmeyi amaçlayan Dubai Metaverse Stratejisini başlattık. Dubai, ulusal ekonomimize 500 milyon dolar katkıda bulunan Metaverse ve Blokzincir sektöründe faaliyet gösteren 1.000'den fazla şirkete ev sahipliği yapıyor." şeklinde bir tweet paylaştı.

Yapay Zeka, Dijital Ekonomi ve Uzaktan Çalışma Uygulamalarından Sorumlu Devlet Bakanı ve Dubai Gelecek Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Omar bin Sultan Al Olama da yaptığı açıklamada Metaverse'ün BAE ve Dubai'nin yenilikçi çözümler sunma, insanların yaşamlarını olumlu yönde etkileme ve şehri yeni ekonomik fırsatlar sunan dünyanın en akıllı merkezlerinden birine dönüştürme çabalarını yönlendireceğini söyledi.