Fantom (FTM) 2023 Planlarını Açıkladı: Kritik Bir Odak Alanı Belirledi

Fantom Vakfı'nın yönetim kurulunda yer alan Merkeziyetsiz Finans (DeFi) Uzmanı Andre Cronje, Medium'da yayımlanan bir yazıda Fantom'un misyonunun tüm merkezi olmayan faaliyetler için tek bir güvenli yerleşim katmanı sağlamak üzere mevcut en yüksek verimli blokzinciri oluşturmak olduğunu belirtti.

Yearn Finance (YFI) ve diğer protokolleri de geliştiren Cronje, projenin öncelikli odak noktasının geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar (DApps) oluşturmasını kolaylaştırmak ve ekosistemi inşa etmek olacağını vurguladı.

Cronje yazısında ayrıca şunları belirtti:

"Vakfımızın rolü bir iş dikeyini seçmek değil, tüm dikeyleri kolaylaştırabilecek bir temel katmanı mümkün kılmaktır. Kullanıcı dikeylerine odaklanmamalıyız. Odak noktamız geliştirici dikeyleri olmalıdır: araçların iyileştirilmesi, entegrasyon, kullanım kolaylığı, geliştirici UX [kullanıcı deneyimi] vb. Yeni söylemler dikkatimizi dağıtmamalı; defi / nft / gamefi / exchanges / vb. Önümüzdeki 12 ay boyunca kapsayıcı hedefimiz, DApp geliştiricilerinin sürdürülebilir işletmeler kurmaları için bir ortam yaratırken, kendimizi diğer Katman 1 çözümlerinden farklılaştırmak olacaktır."