Galaxy Digital, SEC'ye Bitcoin ETF'si Başvurusunda Bulundu

Galaxy Digital, ilettiği yeni bir S-1 dosyasına göre Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulunan şirketler arasına katıldı.

Paylaşılan dosyaya göre, Galaxy henüz bir vekil, yönetici veya transfer acentesinin adını vermedi. Ayrıca Galaxy, halihazırda Kanada'da halka açık ticaret yapıyor ve CI Financial, CI Galaxy Bitcoin ETF sponsorluğundaki Kanadalı bir Bitcoin ETF'sinin alt danışmanı olarak görev alıyor. Galaxy Bitcoin ETF'si onaylanırsa, endeksin fiyatlandırma mekanizması olarak da kullanılacağını belirten şirket, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

"Endeks, ABD doları cinsinden işlem gören tek bir Bitcoin'in performansını ölçmek için tasarlandı."

Galaxy'den gelen bu başvuru, NYDIG, Fidelity ve First Trust / SkyBridge dahil olmak üzere bir dizi diğer Bitcoin ETF'si başvurularının ardından geliyor. ABD'de henüz onaylanan bir Bitcoin ETF'si bulunmuyor.


Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Fonların içerisinde borsada işlem gören araçlar bulunur. Bu araçlar sayesinde tek bir işlem açarak, satın alınan fonun büyüklüğüne göre birden fazla enstrümana yatırım yapılabilir.