Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (27 Eylül – 3 Ekim)

SEC, Bitcoin ETF’leri İçin Son Tarihi Uzattı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 19b-4 başvurularını kabul edip etmemeye karar vermek için ek süre gereksinimini öne sürdü. Buna istinaden Cuma günü dört Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için son tarihi 45 gün uzattığını bildirdi. Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Vadeli İşlemler Fonu, WisdomTree Bitcoin Trust ve Kryptoin Bitcoin ETF olmak üzere dört Bitcoin ETF'sinin onayı sırasıyla 21 Kasım, 8 Aralık, 11 Aralık ve 24 Aralık olarak ertelendi. SEC resmi açıklamasında şunları söyledi: “Komisyon, herhangi bir yorumu dikkate almak ve önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğunu bulmuştur.”

El Salvador, Volkanik Enerjili İlk Bitcoin Madenciliğini Yaptı

El Salvador Başkanı Nayib Bukele volkanik enerji kullanarak ilk Bitcoin madenciliğinin yapıldığını tweetledi. Haber, El Salvador başkanının bu hafta başlarında ülkenin Bitcoin madenciliği için volkanik enerjiden yararlanma yolunda "ilk adımlarını" attığını duyurmasının ardından geldi.

El Salvador'un Chivo Wallet Uygulaması 2.73 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

El Salvador'un Chivo Wallet uygulamasını kullanan kişi sayısı 2.73 milyona ulaştı. Başkan NAyib Bukele dakikada 180 yeni kullanıcı aktif oluduğunu ve günde 1 milyon ABD Doları havale alındığını tweetledi.

Miami, Bitcoin'de Vergi Ödemelerine İzin Vermek Üzerine Çalışıyor

Miami sakinlerinin yakında vergilerini Bitcoin ile ödeyebileceklerini söyleyen belediye başkanı Francis Suarez, ekibinin talebi Ekim ayında yayınlayacağını ve sürecin başladığını belirtti.

Silikon Vadisi'nin Başkenti San Jose, Helyum Madenciliğini Kullanarak Düşük Gelirli Hanelere İnternet Hizmeti Verecek

Bugün yayınlanan bir basın açıklamasına göre, "Silikon Vadisi'nin Başkenti" olarak adlandırılan Kaliforniya-San Jose şehri, düşük gelirli ailelerin internet erişimini Helyum ağında çıkarılan HNT tokenleri aracılığıyla finanse etmeyi planlıyor. Pilot uygulama, 1.300 katılımcı haneye 1 yıl boyunca düşük maliyetli internet için kullanabilecekleri tek seferlik 120 dolarlık bir ödeme yapmayı hedefliyor. Bu tek seferlik ödemeleri finanse etmek için Belediyenin Teknoloji ve Yenilik Ofisi, gönüllü sakinler ve küçük işletmelere 20 Helyum uyumlu Hotspot kurulacak.

TikTok NFT Koleksiyonunu Duyurdu
Dünya çapında 1 milyar kullanıcıyı geçen bir kitleye sahip sosyal medya platformu TikTok eşsiz token NFT dünyasına girdiğini duyurdu. TikTok Top Moments adlı koleksiyonun yaratıcıları arasında Lil Nas X, Grimes, Bella Poarch, Rudy Willingham ve Gary Vaynerchuk gibi isimler yer alıyor. Ethereum ağında kullanıma sunulacak NFT'ler için bir katman-2 protokolü olan Immutable X ile iş birliği yapıldı.

Taraftar Token Arzı - FTO (Fan Token Offering) Nedir? yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.