Greenfield Capital’ın Anketinde Lizbon, Kripto Para Dostu Merkezler Arasında Öne Çıktı

Greenfield Capital'in Avrupalı kurucularla yaptığı bir ankete göre Lizbon, Berlin ve Paris Avrupa'nın en iyi kripto para merkezleri olarak sıralandı. Lizbon kripto para dostu yerler listesinin ilk sırasında yer aldı. Greenfield'ın kurucu ortağı Jascha Samadi verdiği bir röportajda, erken aşamadaki kripto para şirketlerinin "dünyaya şu açıdan baktığını" söyledi: "Girişimimdeki riskler nelerdir?"

Samadi, girişimlerin artık Avrupa'yı ve özellikle de Lizbon'u tercih ettiğine dair "açık bir gösterge" olduğunu da sözlerine ekledi. Samadi, MiCA’ya ilişkin de değerlendirmede bulundu. Samadi, "MiCA mükemmel değil; ancak merkezi şirketler için netlik ve açık bir çerçeve de dahil olmak üzere önemli faydalar sunuyor. MiCA, düzenleyicilerin henüz yeterince iyi bilmedikleri bir şeyi, yani DeFi'yi anlama ve kabul etme konusundaki düşünceleri hakkında size biraz bilgi veriyor"dedi.

Sonuçlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin kripto para şirketleri için bir üs olarak uygulanabilirliğine ilişkin önemli endişelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşmesiyle dikkati çekti.