Gucci, Yuga Labs ile Ortaklık Kurduğunu Duyurdu

İtalyan lüks moda devi Gucci, Metaverse'de moda ve eğlence arasındaki etkileşimi keşfetmek için Yuga Labs ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında söz konusu anlaşmanın Metaverse’te moda ve eğlencenin kesişimini keşfederek" her iki şirketin toplulukları arasındaki etkileşimi artırmayı amaçladığı belirtilerek "Web3 teknolojisinin önde gelen ve yaratıcı geliştiricisi Yuga Labs ile bu çok yönlü ortaklığı açıklamaktan heyecan duyuyoruz (...) Bu bize The Otherside ve 10KTF'nin birçok biçimde kendini gösteren devam eden anlatısında aktif bir rol verecek." ifadeleri kullanıldı.

Gucci Kurumsal ve Marka Stratejisi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Gucci Vault & Metaverse Ventures İcra Kurulu Başkanı Robert Tryfus ise "Bu ortaklığın diğerleri arasında nasıl sonsuz fırsatlara uzandığını göstermek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Gucci, Ağustos 2022’de ABD’deki butiklerinde mağaza içi alışverişlerde kullanılabilen kripto para birimleri yelpazesini genişletmiş, Bitpay aracılığıyla Apecoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini duyurmuştu.