Güney Kore Merkezli Eğlence Firması NHN, Sui Üzerinde Blokzincir Oyunları İnşa Edecek

Güney Kore merkezli eğlence firması NHN Corporation, 2024 yılı için planlanan bir zincir içi oyunu başlatmak üzere Sui blokzincirinin geliştiricileri olan ABD merkezli Mysten Labs ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Söz konusu ortaklık Güney Kore'de blokzincir ile ilgili tüm oyunlara karşı yasak olmasına rağmen gerçekleşti. Güney Kore'de kripto para birimleri veya NFT'ler içeren oyunlar yasak; ancak Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol geçen yılki seçim kampanyasında oyna-kazan (P2E) yasağını kaldıracağına söz vermişti. Yoon Suk-yeol şu ana dek vermiş olduğu bu sözü yerine getirmedi.

Mysten Labs CEO'su ve Kurucu Ortağı Evan Cheng, konuya ilişkin yapmış olduğu basın açıklamasında özetle şunları kaydetti:

“NHN ile bir şeyler inşa etme konusunda beni heyecanlandıran şey, kullanıcılar için 'bağlılık’ olarak adlandırmaya başladığımız şey. Bu, bir bütün olarak Web3'ün kırmayı başaramadığı bir kod; en popüler zincirlerde günlük aktif kullanıcı sayısı ancak 300.000'i aşıyor. Mysten Labs olarak misyonumuz Web3'ün faydalarını milyarlarca kitleye ulaştırmaktır…”