Hong Kong Milletvekili CBDC’yi DeFi Özellikli Sabit Koin’e Dönüştürmek İstiyor

Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için yeni arayışlar içinde olan Hong Kong'lu yetkililer, şimdi de hükümet tarafından desteklenen bir sabit koin şeklinde CBDC çıkarmayı öneriyor.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi Yasama Konseyi üyesi Wu Jiezhuang, bu çerçevede Hong Kong dijital dolarının (e-HKD) bir sabit koine dönüştürülmesinin Web3 gibi yeni teknolojilerin benimsenmesi için fayda sağlayacağına inanıyor.

Cointelegraph’ın haberine göre Wu Jiezhuang, 5 Ocak'ta China Blockchain News'e verdiği bir röportajda, e-HKD'yi sabit koine dönüştürme seçeneğinin Web3'teki sanal varlıklarla ilişkili riskleri etkili bir şekilde ele alma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Milletvekiline göre, Hong Kong dijital dolarının böyle bir tasarımı, yetkililerin Web3 endüstrisinde yatırımcıların güvenini kazanmasına ve kullanıcıları hack gibi sorunlardan daha iyi korumasına yardımcı olabilme potansiyeli taşıyor.

Wu Jiezhuang, CBDC ve DeFi kombinasyonunun potansiyel faydalarını vurgulayan ilk kişi değil. İsviçre Ulusal Bankası yönetim kurulu üyesi Thomas Moser de Eylül 2022'de yaptığı konuşmada bir CBDC'nin DeFi'ye daha fazla istikrar sağlayabileceğini ve gelişim risklerini azaltabileceğini söylemişti.