İsrailli Şirketin, Grayscale Bitcoin Trust'a 100 Milyon Dolar Yatırım Yaptığı Açıklandı

Kurumsal yatırımcıların doğrudan veya Grayscale gibi fonlar aracılığıyla kripto para birimine yatırım yaptığı bu zamanlarda, İsrailli emeklilik şirketi Altshuler Shaham’ın, Grayscale Bitcoin Trust'a (GBTC) 100 milyon dolar yatırım yaptığı açıklandı. Dün de (10 Mart Çarşamba günü) Digital Currency Group (DCG), Grayscale Bitcoin Trust'a 250 milyon dolara kadar yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı.

Yönetim altındaki varlıkları 50 milyar dolardan fazla olan şirket, İsrail’de Bitcoin’e yatırım yapan en büyük yatırım kuruluşlarından biri. Yayınlanan rapora göre firma, Bitcoin'in 21.000 dolar civarında işlem gördüğü sırada, geçen yılın ikinci yarısında GBTC'ye yatırım yaptı.

Altshuler Shaham CEO'su Gilad Altshuler, bu yatırımın onlar için bir ilk olduğunu belirterek, ilgili tüm onayları almalarının birkaç ay sürdüğünü söyledi. Şu anda, yaklaşık 150 milyon dolar değerinde Bitcoin tutan şirket, şirketin varlıklarının Bitcoin'in performansına bağlı olarak daha da artabileceğini iddia etti.

Ayrıca, şirkete aşina bir kaynağa göre, Grayscale'de hisse satın almanın yanı sıra, Altushler'in 2017'de bazı ICO (Koinin İlk İhracı) tekliflerine de ilgi gösterdiği biliniyor. Aynı zamanda, ETH ve BTC cüzdanlarına sahip alternatif bir varlık departmanına sahip.