İsviçre'nin En Büyük Yatırım Bankası UBS, Kripto Para Birimi Hizmetleri Sunmayı Düşünüyor

İsviçre’nin en büyük yatırım bankası UBS Group'un varlıklı müşterilerine kripto para birimi hizmetleri sunmayı araştırdığı bildirildi. Bu hizmetinin, sadece varlıklı yatırımcıların dahil olduğu küçük bir müşteri grubunu kapsayacağı belirtildi.

Devamında, UBS Group’un, müşterilerine bir üçüncü parti aracılığıyla kripto para yatırımı yapma imkanı tanınabileceği açıklandı. Böylelikle UBS, Morgan Stanley, Goldman Sachs ve Citigroup da dahil olmak üzere müşterilerine kripto hizmetleri teklif eden veya sunmayı planlayan büyük yatırım bankaları listesine katıldı.


Hatırlatma: Üç yıllık bir aradan sonra kripto para birimi alım satım masasını yeniden başlatan Goldman Sachs’in, kripto para alım satımı için özel bir ekip kurduğu çeşitli kaynaklar tarafından doğrulandı, ayrıca bildirilene göre müşterilerine Bitcoin fiyatına bağlı türev ürünler sunmak için de harekete geçti. BNY Mellon ve Deutsche Bank gibi diğer bankalar da piyasaya girdi. Citigroup, müşterilerinin ilgisinin artmasıyla birlikte kripto hizmetleri başlatmayı düşündüğünü açıkladı.