JPMorgan, Mastercard ve UBS Gibi Büyük Firmalardan ConsenSys’a 65 Milyon Dolarlık Yatırım

Ethereum blokzincirinde önemli bir yere sahip olan yazılım şirketi ConsenSys, JPMorgan, Mastercard ve UBS AG'nin yanı sıra Protocol Labs, Maker Foundation, Fenbushi, The LAO ve Alameda Research gibi büyük blokzincir şirketlerinden de toplam 65 milyon dolarlık bir yatırım aldı. İtibari paranın yanı sıra yatırımın bir kısmının Ethereum tabanlı sabit koinlerle yapıldığı da belirtildi.

Yatırımlar hakkında yorum yapan ConsenSys kurucusu ve kurucu ortağı Joseph Lubin, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Finansman turuna başladığımızda, web’in gelişmesinde olduğu gibi, inancımızla tutarlı olarak sabırla tüm ekonominin yeni nesil bir protokolde devrimcilere katılmasıyla çeşitli bir tablo oluşturmak bizim için önemliydi. ConsenSys’in yazılımı, Ethereum gibi merkezi olmayan protokoller tarafından sağlanan yeni bir otomatik nesnel güven temeline erişimi temsil ediyor. ConsenSys ve tüm sektör için bu özellikle heyecan verici büyüme döneminde merkezi ve merkezi olmayan finansal alanları daha da yakınlaştırmak için önde gelen kripto şirketlerinin yanı sıra önde gelen finans firmalarıyla ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz.”

Aldıkları 65 milyon dolarlık yatırımla merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Web 3.0 projelerini fonlayarak geliştirmek için kullanacağını açıklayan ConsenSys, ürünlerinin, geliştiricilerin, işletmelerin ve tüketicilerin blokzincir ve kripto ile buluştuğu dünyada oldukça önemli hale geldiğini de belirtti. Yakın zamanda MetaMask’e token swap özelliğini getiren şirket, yaptığı açıklamada, MetaMask'ın şu anda mobil ve masaüstünde aylık üç milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu iddia ederek son beş veya altı ayda 3 kat artış gösterdiğini dile getirdi.

Devamında, Mastercard'da dijital varlık ve blokzincir ürünlerinden ve ortaklıklardan sorumlu olan başkan yardımcısı Raj Dhamodharan, şunları dile getirdi:

“Kurumsal Ethereum, ticaretin geleceğini güçlendirmek için ortaklarımızla birlikte ödeme ve ödemesiz uygulamalar inşa ettiğimiz önemli bir altyapıdır. ConsenSys ile müşterilerimize güvenli ve performanslı Kurumsal Ethereum yetenekleri sunmamıza yardımcı oluyor.”

CMT Digital'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Colleen Sullivan ise yaptıkları yatırım ardından şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“ConsenSys, geleneksel finans, kripto, DeFi, Web 2.0 ve Web 3.0 arasındaki boşlukları doldurma konusunda öncüdür. ConsenSys ekibi, küresel kullanıcıların kripto ekosistemine kolayca erişmesinin önünü açmaya devam ederken, bu finansman turuna katılmaktan gurur duyuyoruz.”