Kanada Merkez Bankası, CBDC’lere İlişkin Kamu İstişaresi Başlattığını Duyurdu

Kanada Merkez Bankası, Kanada Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) hakkında çevrimiçi bir kamu istişaresi başlattı. Danışma platformu, katılımcıların Kanada dijital dolarının özelliklerine ilişkin fikirlerini söylemelerine olanak tanıyacak olsa da Kanada Merkez Bankası, ülkenin şu anda dijital bir dolara ihtiyacı olmadığını belirtiyor. Kanada Merkez Bankası’ndan gelen açıklamaya göre istişare, CBDC'nin gerekli olabileceği geleceğe hazırlıklı olmak için başlatıldı.

Kanada Merkez Bankası öncelikle Kanadalıların dijital doları nasıl kullanacaklarını, hangi güvenlik özelliklerinin çok önemli olduğunu ve CBDC'nin erişilebilirliği ve gizliliğiyle ilgili olarak vatandaşları nelerin endişelendirdiğini öğrenmek istiyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kanada Merkez Bankası Kıdemli Başkan Yardımcısı Carolyn Rogers, “Kanada'nın merkez bankası olarak herkesin ülkemiz ekonomisinde her zaman yer alabilmesini sağlamak istiyoruz. Bu da geleceğin getireceklerine hazır olmak anlamına geliyor. Kanadalılardan dijital bir doların tasarımında en çok neye değer verdiklerini duymak istiyoruz. Bu, tasarım tercihleri yapmamıza ve güvenli, güvenilir olmasını ve Kanadalıların ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamamıza yardımcı olacaktır." dedi.