Kolombiya Meta’nın Teknolojisiyle Metaverse'deki İlk Sanal Mahkeme Duruşmasına Ev Sahipliği Yaptı

Kolombiyalı hukukçular geçtiğimiz günlerde Facebook'un ana şirketi Meta tarafından sağlanan sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak dünyadaki ilk mahkeme duruşmalarından birini gerçekleştirdi.

Decrypt’in haberine göre iki saat süren duruşmada avukatlar sanal kulaklıklar takarak avatarlarıyla toplantıya katıldı. YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanan etkinlik Kolombiyalı kanun yapıcılar tarafından gerçekleştirilen ilk kapsamlı sanal duruşma oldu.

Meta teknolojisinin kullanıldığı duruşmalar başka yerlerde de gerçekleşmiş olsa da, Kolombiya'nın Horizon Çalışma Odalarını sanal bir mahkeme duruşması yürütmek için kullanması, teknolojinin kullanımında bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Meta’nın Metaverse bölümü olan Reality Labs, 2022 yılında 13,7 milyar USD zarar açıklamıştı. Reality Labs, 2021'de ise 10,2 milyar USD zarar bildirmişti. Reality Labs bölümündeki kayıpların geçen yıl genişlediğini; ancak sektöre yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtmişti. Meta'nın Mali İşler Müdürü Susan Li konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "2023’te tüm yıl Reality Labs kayıplarımızın artmasını bekliyoruz ve gördüğümüz önemli uzun vadeli fırsatlar göz önüne alındığında bu alana anlamlı bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz" şeklinde değerlendirmede bulunmuştu. Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg de verdiği birçok demeçte Metaverse'in şirketin teknolojik yol haritasının önemli bir parçası olacağını belirterek teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade ediyor.