Kripto Bankası Anchorage, C Serisi Finansman Turunda 80 Milyon Dolar Topladı

Kripto para saklama ve bankacılık şirketi Anchorage, 25 Şubat Perşembe günü yaptığı bir açıklamada, C Serisi finansman turunda 80 milyon dolar topladığını duyurdu.

Tur, a16z, Blockchain Capital, Lux ve Indico'nun katılımıyla Singapurlu varlık fonu GIC tarafından yönetildi. Elindeki bu taze sermaye ile Anchorage, kurumsal müşteriler arasında saklama ve bankacılık hizmetlerini genişletmek istediğini belirtti. Anchorage kurucu ortakları Diogo Mónica ve Nathan McCauley, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bu yeni finansman turu, kurumların, kullanıcılarına kripto getirerek, kurumsal hazinelerini çeşitlendirerek ortaya çıkan çok çeşitli kullanım durumları sağlayacak ve yeni yollarla katılmalarına yardımcı olacak.”

Mónica ve McCauley, kısa süre önce federal olarak yetkilendirilmiş ilk dijital varlık bankası haline geldiğini duyuran Anchorage’in, kredi verme ürününü ölçeklendirmeyi ve yeni merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerini desteklemeyi düşündüğünü açıkladı.

Daha önceki birkaç turda toplam 57 milyon dolar toplayan Anchorage, C Serisi ile bugüne kadarki toplam finansmanını 137 milyon dolara çıkarıyor.