Kyber 3.0: Mimari Yenileme, Dinamik MM ve KNC Geçiş Önerisi

Geçtiğimiz yıl boyunca DeFi (merkeziyetsiz finans) hızlı bir şekilde gelişti ve gelişmeye devam ediyor. Kyber’ın web sitesi üzerinden yayınladığı bir açıklamada, geçen Ekim ayında bir gönderide bazı değişikliklere yanıt verirken karşılaştıkları temel mimari kısıtlamalarına ve zorluklara değindikleri belirtildi.

Bu yazıda, Kyber'in DeFi trendlerine hızlı bir şekilde uyum sağlamasına ve gelecekteki inovasyonu teşvik etmesine izin verirken, likidite sağlayıcılarına, alıcılara, geliştiricilere ve KNC sahiplerine yeni faydalar sağlamak için bazı geçmiş sınırlamaları (örneğin yüksek gas (işlem ücreti) tüketimi) nasıl kaldırmayı planladıkları açıklandı.

İlk olarak, Kyber'i tek bir protokolden farklı DeFi kullanım durumlarına hitap eden, amaca yönelik likidite protokolleri merkezine taşıyacak olan Kyber 3.0 yükseltmesine geçecekleri belirtildi. Açıklamaya göre bu, başlangıcından bu yana Kyber’in mimarisi ve token modelindeki en büyük değişiklik olacak ve 2 aşamada uygulanacak - Katana ve Kaizen.

İkinci olarak, yeni ağa ilk büyük ekleme olarak, DeFi’nin ilk otomatik Dinamik Piyasa Yapıcısı olan Kyber DMM adında yepyeni bir likidite protokolü başlatılacak. Kyber DMM, likidite sağlayıcılarına önemli faydalar sağlayacak, herhangi bir kişinin tamamen izin gerektirmeksizin gerçekleştirdiği likidite katkısına ve bu likiditeye herhangi bir alıcı tarafından (örn. Dapp, toplayıcılar, son kullanıcılar) erişmesine olanak sağlayacak.

Üçüncüsü, yeni mimariyi desteklemek ve ağın genel değerini artırmak amacıyla, KyberDAO ve KNC'yi yeni bir token sözleşmesine yükseltmek için bir teklif yapılacak, oylanacak ve KNC tokeninin yönetim gücünü büyük ölçüde geliştirecek.

Buna ek olarak Kyber ekibi tarafından, zincir üzerinde profesyonel piyasa yapıcılar için DeFi'ye açılan kapı olan KyberPRO'yu piyasaya sürdüklerini belirterek Kyber 3.0’ın heyecan verici yeni bir aşamayı temsil ettiği söylendi.