Mary Hard Forku için Gerekli Olan Testler Tamamlandı, Ağ Yükseltme Tarihi Kesinleşti

Geçtiğimiz haftalarda Youtube üzerinden canlı yayın yapan Cardano (ADA) kurucusu ve aynı zamanda Ethereum’un eski eş kurucularından biri olan Charles Hoskinson, uzun süredir merakla beklenilen Hard Fork Combinator (HFC) etkinliğinin tarihini duyurmuştu. Eğer testlerde bir sorun çıkmazsa kontrollerin 24 Şubat Çarşamba günü tamamlanacağını ve ağ yükseltmesinin 1 Mart’ta gerçekleştirileceğini belirten Hoskinson, Mary hard forku (sert çatallanması) ile alakalı merak edilen detayları da paylaşmıştı.

Bugün (25 Şubat Perşembe günü), Mary protokol güncellemesinin 1 Mart için tamamen doğrulandığı duyuruldu:

“BAŞLADIK!! Bugün “Mary” Cardano protokol güncellemesinin 1 Mart için tamamen onaylandığını doğrulayabiliriz. Goguen sunumundaki bir başka önemli dönüm noktası olan bu güncelleme, Cardano için heyecan verici yeni kullanım senaryoları getiren yerel tokenler ve çoklu varlık desteğini sunuyor.”

“Mary ağ yükseltmesi için güncelleme teklifini kısa süre içinde ana ağa (mainnet) sunacağız, 1 Mart 2021'de saat 21:44:51 UTC'de 251 dönemi (epoch) sınırında bir Hard Fork Combinator (HFC) etkinliği ile yürürlüğe girmeye hazır olacağız.”

Mary güncellemesinin bugünkü Cardano360 gösterisinde Cardano için ne anlama geleceği hakkında konuşacağını belirttikleri duyuruda, katılmak isteyen kişilerin bugün içerisinde kayıt olmaları gerektiği de söylendi. Etkinliğe dahil olmak isteyenler buraya tıklayarak kayıt olabilir. An itibariyle etkinliğin başlamasına 10 saat bulunmaktadır.