Charles Hoskinson, Mary Hard Forku Hakkında Merak Edilenleri Duyurdu

Youtube üzerinden canlı yayın yapan Cardano (ADA) kurucusu ve aynı zamanda Ethereum’un eski eş kurucularından biri olan Charles Hoskinson, uzun süredir merakla beklenilen Hard Fork Combinator (HFC) etkinliğinin tarihini duyurdu. Kontrollerin bugün (24 Şubat Çarşamba günü) tamamlanacağını ve ağ yükseltmesinin 1 Mart’ta gerçekleştirileceğini belirten Hoskinson, Mary hard forku (sert çatallanması) ile alakalı merak edilen detayları da paylaştı:

“Yapmanız gereken tek şey sadece doğrulayıcınızı (node) güncellemek. Veri listesinin en son sürümünü indirin. Neredeyse bir aydır yaptığımız testler iyi görünüyor. Borsalar sonuçlardan memnun. Eğer 24 Şubat’a kadar testleri tamamlayamazsak, 1 Mart’ta tamamlamaya çalışacağız. Çünkü HFC etkinliği ile testler arasında 5 gün olması gerekiyor.”

Mary Hard Forku Nedir? Ne İşe Yarayacak?

Mary hard forku, Cardano üzerine inşa etmek veya Cardano'ya geçmek isteyen geliştiricilere ve işletmelere bir olasılıklar dünyası açan önemli bir güncellemedir. Cardano blokzincirinde tokenlerin oluşturulmasına izin vererek, Cardano’nun merkezi olmayan blokzinciri çok varlıklı bir blokzincirine dönüştürülecek. Bu, merkeziyetsiz finans (DeFi), eşsiz tokenler (NFT), sabit paralar ve diğerleri gibi çok çeşitli hizmetler ve çözümler için Cardano'nun tüm vaadini ortaya çıkaracak ve gelişen, merkezi olmayan bir kripto ekonomisinin yolunu açacaktır.

Cardano (ADA) hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, inceleme yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.