Multicoin Capital, DeFi ve NFT Projelerine Yatırım Yapmak İçin 100 Milyon Dolarlık Yeni Bir Fon Kurduğunu Duyurdu

Dün (4 Nisan Salı günü) yapılan bir duyuruya göre, kripto yatırım firması Multicoin Capital 100 milyon dolar değerinde yeni bir fon başlattı.

Girişim Fonu II'nin, merkeziyetsiz finans (DeFi), eşsiz tokenler (NFT'ler), Web3 uygulamaları ve kripto altyapı projeleri dahil olmak üzere birkaç kripto sektörüne yatırım yapacağını söyleyen Multicoin, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Solana'nın performansından yararlanan ve Serum'un şekillendirilebilir zincir üstü defterine giren, gelişen bir DeFi ekosistemi olacak.”

NFT'lere gelince, Multicoin, bazıları tarafından Metaverse olarak bilinen sanal dünya projelerinin büyük bir fırsat olacağını söyledi. Nedeni sorulduğunda ise, Multicoin Capital'in yönetici ortağı Kyle Samani, şunları söyledi: "

“Son 20 yılda dünyadaki en önemli trendlerden biri, insanların zamanlarının artan bir yüzdesini çevrimiçi olarak geçirmeleriydi. Metaverse, mantıklı olan bir eğilimi temsil ediyor.”

DeFi ve NFT projelerinin yanı sıra Multicoin, ikinci fonu aracılığıyla yaratıcılar, oyun platformları ve Web3 altyapı projeleri için kripto-yerel dağıtım platformlarına yatırım yapmayı planladığını açıkladı:

“Önümüzdeki birkaç yıl içinde, Açık Finans ve Web3'te inanılmaz bir inovasyon dalgasının yanı sıra yeni tür kripto destekli altyapı ve uygulamalar olacak. Bu dalga ancak temeldeki altyapı yeterli bir seviyeye geldiği için mümkün olacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Girişim Fonu II dışında bu alanlara önemli miktarda dağıtım yapmayı umuyoruz.”