Orijinal World Wide Web Kodunun NFT'si 5.4 Milyon Dolara Satıldı

Geçtiğimiz ayın ortalarında, İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemi olan World Wide Web'in (WWW) orijinal kaynak kodunu geliştiren İngiliz bilgisayar bilimcisi Tim Berners-Lee, lüks müzayede evi Sotheby's aracılığıyla bu veriyi eşsiz token (NFT) haline getireceğini duyurmuştu.

World Wide Web'in orijinal kaynak kodunu temsil eden NFT, lüks müzayede evi Sotheby's tarafından düzenlenen bir satışta 5.4 milyon dolara satıldı. Müzayede 23 Haziran'da başladı ve teklifler 1.000 dolardan arttırıldı.

İngiliz bilgisayar bilimcisi Sir Tim Berners-Lee'nin geliştirdiği bir kod olan “World Wide Web” satışının tüm gelirinin Berner-Lee ve eşi tarafından desteklenen girişimlere gideceği duyuruldu. Berners-Lee, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bu NFT'yi açık artırmaya çıkarma süreci bana, otuz yıl önce bu kodu yazmak için ilk oturduğum ana geçmişe bakma ve o zamandan bu yana web'in ne kadar ilerlediğini ve nerede olabileceğini düşünme fırsatı verdi.”