PancakeSwap V3 Yükseltmesi Çok Zincirli Büyümeyi Hedefliyor

PancakeSwap, nisan ayı başında çok zincirli DeFi'ye yönelik son hamlesinde V3 yükseltmesini başlatmıştı. PancakeSwap'in başındaki isim olan Mochi, yeni sürümle ilgili olarak özetle şu ifadeleri kullanmıştı.

"Sunmuş olduğumuz yeni özellikler, kullanıcılarımıza daha iyi bir deneyim sunmayı planlarken, DeFi ekosistemini de çok daha fazla insan için erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor"

PancakeSwap'in Ürün Müdürü, katıldığı bir AMA'da V3 yükseltmesinin PancakeSwap'in köklerinin ötesine geçme hedefinin merkezinde yer aldığını belirterek “Birçok büyük fırsatı (...) yakalamak için diğer bazı güçlü ve gelecek vaat eden blokzincirlere daha da genişlemek istiyoruz" yorumunu yaptı.

Lansmanın ardından geliştiriciler planlanan yeni özellikleri duyurdu. Beincrypto’nun haberine göre  geliştiriciler özellikle PancakeSwap V3 yükseltmesinin kilitli CAKE yardımcı programını diğer blokzincirlerine nasıl getirebileceğini araştırdıklarını belirtiyor.

PancakeSwap'in bir önceki sürümü, Etherum ve Aptos ağlarında yayına girmişti. PancakeSwap, Ekim 2022’de Meta'nın eski çalışanları tarafından kurulan Katman-1 blokzincirinde yayına girmesi için bir yönetişim teklifini kabul etmişti.