Pearson, Satış Gelirini Artırmak İçin NFT’lerden Faydalanmak İstiyor

Londra merkezli ders kitabı yayıncısı Pearson, dijital ders kitabı satışlarını takip etmek ve etkili bir şekilde "ikincil piyasayı azaltmak" için Nitelikli Fikri Tapu (NFT) kullanma planlarını açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre Pearson CEO'su Andy Bird, satışları daha iyi takip etmek ve daha önce ikinci el piyasasında kaybedilen geliri yakalamak için dijital ders kitaplarında NFT’den yararlanmak istiyor.

Bird, şirketin bu teknolojiyi kullanarak ikinci el satışlarından komisyon kazanabileceklerini belirterek, "Blokzincir ve NFT teknolojileri, söz konusu ürünün ömrü boyunca her satışına dahil olmamızı sağlıyor. Satış sonrası gelirlere dahil olma olasılığını gerçekten ilginç buluyorum…" dedi.

Bird, ayrıca şirketin Metaverse'den yararlanmanın yollarını aradığını vurgulayarak, "Metaverse'ün etkileri ve bunun bizim için ne anlama gelebileceği üzerinde çalışan koca bir ekibimiz var. Metaverse’ün piyasa değeri 2026 yılına kadar 50 milyar doları aşarak beklentileri karşılayacaksa, Metaverse'e girmek orta vadede kazançlı bir hamle olabilir.” şeklinde konuştu.