Pekin'in Yeni Dijital Yuan Testi, Dijital Para Birimini Nakite Çeviren ATM'leri İçeriyor

Pekin'deki en son gerçekleştirilen dijital yuan testi, Çin'in merkez bankası dijital para birimini (CBDC) fiziksel nakit paraya dönüştürebilen otomatik vezne makinelerine (ATM) sahipti. 1.5 milyon dolarlık deneme, Şubat ayı başlarında Ay Yeni Yılı tatilinde gerçekleşti. Testin bir parçası olarak, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC), Pekin'deki şubelerinden ikisi üzerinde e-CNY (elektronik Çin yuanı) simgesi bulunan sekiz ATM'nin açılışını yaptı.

Yerel iş medyası Financial News'ten bir video klip, dijital yuan ve fiziksel nakit arasındaki dönüşümün pratikte nasıl işlediğine ilk elden bir bakış sunuyor. Bu özellik, Çin'in Dijital Para Birimi / Elektronik Ödeme sisteminin resmi lansmanından önce inşa ettiği dijital yuan çerçevesinin ayrılmaz bir parçası olarak biliniyor. Video klibine göre, sekiz ATM de “dijital işlem” adı verilen bir özelliğe sahip. Bu özelliği seçerek, kullanıcılar itibari parayı dijital yuan'a mı yoksa tam tersi, dijital yuanı itibari paraya mı dönüştürmek istediklerini seçebilirler.

Videoda ATM’lerin nasıl çalıştığını gösteren bankacı, nakit yatırmak için müşterilerin önce dijital yuan cüzdanlarını etkinleştirmek için kullandıkları telefon numaralarını yazmaları gerektiğini söylüyor. İşlem, bakiyeyi kullanıcıların mobil cüzdanlarına yatırmak için birkaç saniye sürüyor. Dijital yuan'ı nakite dönüştürmek için, kullanıcıların dijital yuan cüzdan uygulamasını kullanarak ATM ekranında bir QR kodu taraması ve ardından çekmek istedikleri nakit tutarını yazmaları gerekiyor. Birkaç saniye sonra ATM, istenen parayı teslim ediyor.