Pekin ve Şangay Dijital Yuan Projesine Resmi Olarak Katılıyor

Shenzhen, üçüncü DCEP denemesini duyurdu ve halkın piyango benzeri hediyeler yoluyla ulusal dijital para birimini kullanmasına izin verdi. Pek çok sektör gözlemcisi, bu duyuruların "yakın gelecekte" lansmana başlamadan önce dijital para birimini tanıtmak için daha önemli bir itici güç olduğuna inanıyor.

Bu etkinliğin kayıtları, Bahar Şenliği sırasında Shenzhen'in Longhua bölgesinde kalan işletmeler ve işletmelerin çalışanları için çarşamba günü açıldı. Önceki çekilişler ise şehrin sakinleri içindi. Kazananların dijital paraları işlemesi için bir uygulama indirmesi gerekiyor.

Bu deneme, Çin'in gelişmekte olan merkez bankası dijital para birimini halkın elinde test etmeyi amaçlıyor. Piyango kazananları, bu paraları uygun satış noktası teknolojisi ile donatılmış 3.500 mağazada harcayabilirler.

Guangdong Eyaletindeki yetkililer ayrıca Shenzhen'in genel gelişimini dijital yuan için "yenilikçi bir deneme bölgesi" olarak destekleyeceklerini söylediler. Suzhou şehri Aralık ayında benzer bir deneme yaptı ve 20 milyon DCEP dağıttı.

Dijital Yuan Nedir?

DCEP veya dijital yuan, Çin Halk Bankası (PBOC) tarafından denetlenen Çin CBDC'sidir (Merkez Bankası Dijital Para Birimi). İlk testler Shenzhen, Suzhou, Xiongan ve Chengdu'da gerçekleştirilmiştir. DCEP'nin dolaşımı, yerel bankalar veya finans kurumları aracılığıyla PBOC'den halka gitmektedir.