Polkadot Tabanlı, Merkeziyetsiz Sigorta Projesi Tidal Finance 1.8 Milyon Dolar Topladı

Henüz başlatılmamış Polkadot tabanlı merkeziyetsiz sigorta protokolü olan Tidal Finance, özel bir token satış turunda 1.8 milyon dolar topladı. Tur, Spartan Capital, Kenetic Capital ve QCP Capital'in katılımıyla Polkadot'un kurucu ortağı Robert Habermeier tarafından kurulan risk şirketi Hypersphere Ventures tarafından yönetildi. Özel token satış turu, Tidal'ın bugüne kadarki toplam fonunu 3.8 milyon dolara getiriyor. Geçtiğimiz Aralık ayında proje, token turunda 2 milyon dolar toplamıştı.

Kurucu ortak ve CEO Chad Liu, yeni sermayeyle, Tidal'ın protokolünü Nisan ortasında başlatmayı planladığını söyledi. Ayrıca Liu, Tidal'ın geçen Eylül ayından bu yana geliştirme aşamasında olduğunu ve test ağını yaklaşık iki hafta içinde başlatacağını söyledi.

Halka açık olarak piyasaya sürüldüğünde Tidal, kullanıcıların merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerine karşı sigorta satın almalarına ve satmalarına yardımcı olacak. Satıcılar, geri almak ve karşılığında Tidal (TIL) tokenleri almak istedikleri DeFi protokolleri için likidite sağlamak zorunda kalacaklar. Liu, protokolün iş modeliyle ilgili olarak, Tidal'ın teminat satıcılarından “küçük bir işlem ücreti yüzdesi” talep edeceğini de ekledi.

Tidal'ın rekabet üstünlüğünün ne olduğu sorulduğunda Liu, daha az riskle sermaye verimliliğini artırmak için tasarlandığını söyledi:

“Tidal, likidite sağlayıcılarının (LP'ler) aynı anda birden fazla protokolü kapsama sağlamak amacıyla sermayelerini paylaşmalarına izin vermek için farklı protokolleri, kapsama havuzlarında birleştirir. Bu havuzlar, LP'lere, riskleri azaltırken sermayelerini kaldırabilme olanağı sunmak için bir araya getirilir. Bu yaklaşım, LP'lerimize ortalamanın üzerinde getiri elde etme ve kapsam arayanlara oldukça rekabetçi fiyatlar sunma yeteneği veriyor.”

Tidal, kullanıcılarına kapsama alanı sağlamak için 20'den fazla DeFi protokolü ile ortaklık kurduğunu söyledi. Bu protokollerden bazıları bZx, Reef Finance, Equilibrium, StakeDAO ve diğerlerini içeriyor. Buna ek olarak Tidal, Ethereum 2.0 da dahil olmak üzere farklı risk kanıtı protokolleri için bir sigorta ürünü piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu ürün, bu protokollerin onaylayıcılarının riskleri azaltmaya karşı sigorta satın almasına izin verecektir.