Reef Finance, MainNet Tarihini Açıkladı

Reef Finance, dün (20 Mayıs Perşembe günü), resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile blokzincir ağı Reef Chain MainNet'inin (Ana Ağın) “Canary” sürümünü 28 Mayıs Cuma günü piyasaya süreceğini duyurdu. Duyuruya göre, 28 Mayıs’ta aktifleşecek olan Reef Chain MainNet’inin Canary versiyonu, lansman gününden sonra 30 gün boyunca faaliyetine devam edecek.

İlk zincirler arası merkeziyetsiz finans (DeFi) işletim sistemi olan Reef, likiditeyi merkezi ve merkezi olmayan kaynaklardan tek bir platformda toplamaktadır. Reef, tek bir yerde çok sayıda DeFi yatırım fırsatı sunarak, yatırımcıları birden çok güvensiz protokolle etkileşim zahmetinden kurtarır. Böylece Reef, özellikle yeni yatırımcılar için DeFi'ye giriş engellerini önemli ölçüde azaltır.

Reef Finance'in en yeni girişimi olan Reef Chain, geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamaların (DApp'lerin) tam potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamak adına DeFi uygulamaları için özelleştirilmiş son teknoloji bir blokzincir ağıdır. Reef Chain, Substrate Framework ile oluşturulmuştur ve bu da onu güvenlik, ölçeklenebilirlik ve yenilik için en sağlam platformlardan biri olan Polkadot Network ile yerel olarak uyumlu hale getirmektedir. Reef Chain, diğer Substrate ve Polkadot Network projeleriyle sorunsuz olarak birlikte çalışabilir ve herhangi bir blokzincir çatallanması (fork) olmadan protokol yükseltmelerini destekleme gibi birçok özelliğe sahip olur.