Ripple’ın Davayı Reddetme Talebinden Sonra XRP Fiyatı Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden davasında son zamanlardaki galibiyetleriyle cesaretlenen Ripple, davayı tamamen reddetmek için bir talepte bulundu.

Bu talep, ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Sarah Netburn’un Ripple’dan yakın zamanda gelen bir dizi diğer önergeyi kabul etme kararının ardından geldi. 6 Nisan’da gerçekleştirilen duruşmada Ripple’ın, SEC’nin bir kripto para biriminin menkul kıymet olup olmadığını nasıl belirlediğine dair dahili iletişimlerine göz atma hakkı kazanarak Bitcoin ve Ether ile ilgili SEC belgelerine erişebileceği açıklandı. Devamında, Ripple'ın üst düzey yöneticilerinin SEC'in istediği kişisel finansal bilgileri ifşa etmesine gerek olmadığı söylendi ve bu da şirket için başka bir önemli gelişme oldu.

Ripple’ın son dönemdeki yasal kazanımları, genel olarak yükseliş gösteren bir kripto piyasasıyla birleştirildiğinde, XRP fiyatının yükselmesine yardımcı oldu gibi gözüküyor. Dün (13 Nisan Salı günü) yalnızca %22 oranında arttı ve şu anda 1.82 dolardan işlem görüyor. Bu, Ocak 2018'den bu yana XRP’nin en yüksek fiyatı.