Ripple, Karadağ Merkez Bankasıyla İş Birliği Yapıyor

Karadağ Merkez Bankası, Ripple ile CBDC veya sabit koin şeklinde Karadağ dijital para birimi stratejisi ve pilot programın geliştirilmesi için bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

RippleX'in Merkez Bankası Angajmanları ve CBDC'lerden Sorumlu Başkan Yardımcısı James Wallis, Cointelegraph'a verdiği yazılı röportajda "Yılın ilerleyen dönemlerinde daha fazla ayrıntı açıklanacak. Proje, dijital bir para biriminin veya ulusal sabit koin’in pratik uygulamasının belirlenmesi de dahil olmak üzere çeşitli aşamalardan geçecek." dedi.

Karadağ Merkez Bankası Başkanı Radoje Žugić ise yaptığı açıklamada, merkez bankasının CBDC'lerin veya ulusal sabit koinlerin elektronik ödeme araçlarının mevcudiyeti, güvenlik, verimlilik, düzenlemelere uyum ve en önemlisi son kullanıcıların haklarının, gizliliğinin korunması açısından oluşturabileceği avantajları, riskleri analiz etmek için hükümet ve akademik toplulukla birlikte çalışacaklarını belirterek, "Modern ulusal bankacılık trendlerini takip etmeye kararlı bir merkez bankası olarak Karadağ Merkez Bankası, etkin bir finansal sistemin sürdürülmesini aktif bir şekilde sağlamaktadır." dedi.