Robot Sophia’nın NFT Resmi Yaklaşık 700.000 Dolara Satıldı

Bilindiği üzere eşsiz tokenler (NFT'ler), bu ay Beeple eserinin yaklaşık 70 milyon dolara satılması ile birlikte giderek popülerleşti. Dün (25 Mart Perşembe günü) ise, insansı robot Sophia'nın dijital bir eseri, açık artırmada 688.888 dolara satıldı.

2016'da tanıtılan Sophia, sanatını, Tesla'nın CEO'su Elon Musk gibi ünlü kişileri betimleyen renkli portrelerle tanınan 31 yaşındaki İtalyan dijital sanatçı Andrea Bonaceto ile birlikte üretti. “Sophia Instantion” başlıklı dijital çalışma, Bonaceto'nun portresinin Sophia'nın dijital resmine evrimini gösteren 12 saniyelik bir MP4 dosyasını ve Sophia'nın kendi portresinin çıktısına boyadığı fiziksel bir sanat eserini içeriyor. Sophia, yapılan açık artırma sonrasında şu şekilde bir yorumda bulundu:

“İnsanların robotik gibi yeni teknolojilere tepkileri beni çok heyecanlandırıyor ve bu yaratıcılıkların bir parçası olduğum için çok mutluyum.”

Sophia'nın yaratıcısı, Hong Kong merkezli Hanson Robotics'ten David Hanson ise teklif verilme hızına şaşırdığını söyleyerek şunları dile getirdi:

“Günün sonunda, toplumun nasıl olduğu ve tüketicilerin dijital ürünler hakkında nasıl düşündüğü konusunda büyük bir değişimin yaşandığı çok açık. Ve bunun bizi nereye götüreceği oldukça şaşırtıcı.”