Romanya Hükümeti NFT Platformu MultiversX'te Yerini Aldı

Romanya Ulusal Bilişim Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (ICI), MultiversX üzerinde bir NFT ticaret platformu olan "ICI Merkeziyetsiz Hizmetler "i başlatmayı planlıyor. Platform 26 Nisan'da resmen faaliyete geçecek ve Romanya spor takımları, sporcularından oluşan bir dizi NFT koleksiyonu lansman sırasında satın alınmaya hazır olacak. Romanya NFT ticaret platformu, ülkedeki dijital varlık ekosistemine katılan ilk hükümet girişimlerinden biri olarak dikkati çekiyor.

MultiversX'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Beniamin Mincu Blockworks'e verdiği demeçte, dijital mülkiyetin blokzincirler için var olan çok net bir değer önerisi olmaya devam ettiğini söyledi. Mincu, "Her türlü değerin (yani orijinallik sertifikaları, emlak kayıtları, mülk tapuları) dijital, likit, anında ve küresel olarak takas edilebilir hale gelmesi, dünya ekonomisine süper güçler kazandıracak, bürokrasiyi büyük ölçüde azaltacak ve herkes için, her yerde varlıklar üzerinde mülkiyeti garanti edecektir" dedi.

ICI'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Ulusal Bilişim Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü - ICI Bükreş için bu, sürdürülebilir ve güvenli bir ekonomi için bir çerçeve geliştirerek ve inşa ederek, merkezi olmayan dijital ekosistemlerde vatandaşlar, işletmeler ve kurumsal varlıklar arasındaki etkileşimden yararlanarak İnovasyona yönelik kayda değer bir adımdır"