San Marino, Dünya Çapında Doğrulanabilir VeChain eNFT Aşı Sertifikasını Onayladı

Nüfusu 33.000'in üzerinde olan San Marino Cumhuriyeti, VeChain'in dünya çapında doğrulanabilir olduğu bildirilen eşsiz token (NFT) tabanlı aşı pasaportunu onayladı.

Proje üzerinde dijital güvence sağlayacak olan DNV ile iş birliğini içeren dijital aşı sertifikası, San Marino sağlık yetkilileri tarafından onaylanmış tesislerden talep üzerine verilecek. Sertifika, geçmiş enfeksiyonların kaydını, negatif test sonuçlarını ve ayrıca dijital bir aşı sertifikasını gösterecek.

VeChainThor halka açık blokzincirinde, kurumsal ve ticari olmayan eNFT bir bireyin Covid ile ilgili tıbbi geçmişine bağlayarak kaydedilir. Sertifika, bir kişinin Covid ile ilgili tıbbi geçmişine erişmek için taranabilen iki QR kodu içerir. İlk kod, Avrupa Birliği gereklilikleri ve standartlarına uygundur ve onaylı üye devletler ve kuruluşlar tarafından doğrulanabilir. İkinci QR, Avrupa Birliği dışındaki herhangi bir yerdeki herkes tarafından taranabilir ve kullanıcıları blokzinciri tabanlı eNFT sertifikalarının doğrulanabileceği web tabanlı bir uygulamaya yönlendirir.