SEC, XRP Yatırımcılarına Karşı Çıkıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, (SEC) mahkemeye yaptığı başvuruyla XRP sahiplerinin SEC davasına üçüncü taraf olarak katılmalarına karşı çıkıyor. Bilindiği üzere SEC’nin Ripple’a açmış olduğu dava sürecinde toplamda 15 milyar dolarlık bir kayba uğradığı iddia edilen XRP yatırımcılarının davada yeterince temsil edilmedikleri gerekçesiyle avukat John Deaton, 6 bin XRP sahibi adına davaya üçüncü bir taraf olarak dahil olmak için 14 Mart Pazar günü mahkemeye başvurmuştu ancak bu talep mahkeme tarafından reddedilmişti.

SEC, ABD Bölge Hakimi Analisa Torres'e 26 Mart’ta göndermiş olduğu mektupta kongrenin almış olduğu karara göre SEC’in rızası olmadan mahkemenin herhangi bir iş birliği veya birleştirme talebini kabul edemeyeceğini ve yargı dokunulmazlığının SEC’yi bu talepler karşısında koruduğunu belirtti.

SEC’nin XRP yatırımcılarının çıkarlarını gözetme kapasitesine sahip olduğunu ve yatırımcıların yasal olarak federal menkul kıymetler yasalarıyla ilgili meselelerde SEC’yi yönlendiremeyeceğini de ekledi. Böyle bir müdahalenin önünün açılması durumunda, hâlihazırda XRP’ye dava açmış çok sayıda yatırımcının da davaya dahil olarak “çığ” gibi talep yağdıracağını ve bunun da “kuvvetle muhtemel usule aykırı gecikmelere, güçlüğe ve kargaşaya” neden olacağını kaydetmiştir.

Davayla ilgili detaylı bilgiye Ripple - SEC Davası yazımızdan ulaşabilirsiniz.