Siam Bank Blokzincir ve DeFi Girişimlerine 50 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Tayland'ın en eski Siam Ticaret Bankası'nın risk sermayesi birimi olan SCB 10X, blokzinciri ve merkeziyetsiz finans (DeFi) girişimlerine yatırım yapmak için 50 milyon dolarlık yeni bir fon başlattı.

SCB 10X, Ripple, BlockFi ve Alpha Finance gibi kripto girişimlerinde yatırım yapmaktadır. Yeni fonla şirket, erken ve büyüme aşamasındaki blokzinciri, DeFi ve dijital varlık girişimlerine yatırım yapmayı planlıyor.

SCB 10X'in baş girişim ve yatırım sorumlusu Mukaya Panich, "Blokzincir özellikli finansal hizmetler, finansal katılımı genişletme, açık erişimi kolaylaştırma ve yeniliği teşvik etme potansiyeline sahiptir" dedi ve şu şekilde devam etti:

"Bankayı gelecekteki yıkıma daha iyi hazırlamak için küresel ölçekte blokzinciri altyapısında yenilikçi ve gelecek vaat eden girişimlere, blokzinciri yenilikçi uygulamalara ve merkezi olmayan finansa yatırım yapacağız.”

Merkeziyetsiz finans, risk fonlarında özel bir yer bulmaya başlamış gibi görünmektedir. Spartan Group 9 Şubat tarihinde 50 milyon dolarlık yeni bir DeFi girişim fonunu açıkladı. 10 Şubatta, Çin'in Nervos Ağı, DeFi projelerini desteklemek için 5 milyon dolarlık bir hibe fonu başlattı.