Simpsons Bölümünde Bitcoin Fiyatı “Sonsuz” Olarak Gösterildi

TV tarihinin en popüler animasyonlu sitcom'larından biri olan Simpsons, bölümlerinden birinde Bitcoin fiyatı için oldukça yukarı yönlü bir tahmin yaptı.

Kısaca anlatmak gerekirse bölümde, karakterler kasabanın milyarderi Montgomery Burns tarafından oluşturulan yeni bir burger zincirinin hisse senetleri için finans piyasasına giriyor. Marge, Jim Cramer’ın Mad Money parodisini taklit eden bir “Crazy Cash” bölümü sırasında kazancını kontrol ederken, kısaltma akışı, yeşil bir sonsuzluk sembolünün yanında Bitcoin (BTC) fiyatını açıkça gösteriyor. Diğer tahminler arasında ABD'nin tamamının değerinin çeyrek puan düştüğü ve GameStop hissesinin 1 trilyon arttığı gözüküyor. Tesla hisseleri için ise “Eğer sormak zorundaysan, karşılayamazsın” şeklinde bir yazı beliriyor.

Screenshot (1).png

Kripto paralar daha önce de Simpsons bölümlerine konu olmuştu. 2020'de The Big Bang Theory'den Jim Parsons, kripto para birimlerini ve dağıtık defterin nasıl çalıştığını açıklamak için konuk yıldız olarak görünmüştü. Aktör, kriptodan “geleceğin parası” olarak bahsetmişti.

Simpsons’ların “gelecekte yaşanacak olayları birçok kez tahmin ettiği” herkes tarafından biliniyor. Bazı örnekler arasında Donald Trump başkanlığı, üç Super Bowl'un sonucu ve teknolojideki çeşitli yenilikler yer alıyor.