Singapur Merkez Bankası, Dijital Para Birimi Fikirleri İçin Ödül Sunuyor

Ülkenin merkez bankası ve büyük bir finansal düzenleyici olan Singapur Para Otoritesi (MAS), fintech şirketlerini bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için çözümler sunmaya davet ediyor.

Merkez bankası, ödeme verimliliğini artıran ve finansal katılımı teşvik eden yeni perakende CBDC çözümleri arayan küresel bir hedefi geçtiğimiz günlerde duyurdu. Girişimin bir parçası olarak, MAS, üç yarışma kazananının her birine 50.000 Singapur doları dağıtmayı planlıyor. Ayrıca, dijital para çözümlerinin hızlı bir şekilde geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla 15 finaliste uzman mentorluğu sağlanacak.

Singapur'un CBDC hareketi, Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Birleşmiş Milletler Sermaye Geliştirme Fonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve diğerleri dahil olmak üzere büyük küresel finans kurumlarıyla ortaklaşa başlatıldı. Girişim ayrıca ödeme devi MasterCard, Amazon Web Services, R3, Hyperledger ve Mojaloop Foundation dahil olmak üzere sektör oyuncuları tarafından destekleniyor ve Singapur merkezli blokzincir hızlandırıcı Tribe Accelerator tarafından yönetiliyor.