Solana Merkezli NFT Projesi Burnt Finance, Finansman Turunda 3 Milyon Dolar Topladı

Solana merkezli bir eşsiz token (NFT) basım (mint) ve açık artırma protokolü olan Burnt Finance, bir tohum finansmanı turunda 3 milyon dolar topladığını duyurdu.

Projenin kurucusu “Burnt Banksy”, fonun özel bir token satış turu ile güvence altına alındığını söyledi. Ayrıca tur, Multicoin Capital, Mechanism Capital, DeFiance Capital, Vessel Capital, HashKey, Spartan, Polygon COO Sandeep Nailwal, Terra CEO'su Do Kwo ve diğerlerinin katılımıyla Alameda Research tarafından yönetildi.

Burnt Banksy, finansman turu ardından topladıkları bu taze sermaye ile protokol geliştirmelerini hızlandırmayı ve önde gelen sanatçılarla yeni NFT işbirlikleri kurmayı planladığını söyleyerek şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Kripto müzayedelerinin potansiyeline inanıyoruz ve Burnt Finance ile piyasanın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışarak Solana üzerine inşa edilen tamamen merkeziyetsiz ilk açık artırma protokolünü başlatıyoruz.”


Hatırlatma: Banksy, “Love Is In The Air” adlı sanat eserini önümüzdeki hafta Sotheby's'de müzayedeye çıkaracak ve müzayede evi ilk kez fiziksel bir sanat eseri için tekliflerde Bitcoin ve Ether kabul edecek.