Müzayede Evi Sotheby’s, Fiziksel Bir Sanat Eseri İçin Yapılan Tekliflerde Bitcoin ve Ether’i Kabul Edecek

Asırlık müzayede evi Sotheby's, ilk kez fiziksel bir sanat eseri için ödemelerde Bitcoin ve Ether’i kabul edeceğini duyurdu.

12 Mayıs'ta Sotheby's New York'ta açık artırmaya çıkacak sanat eseri “Love Is In The Air”, popüler grafiti sanatçısı Banksy'nin bir tablosudur. Bildirilene göre tekliferin 3 ila 5 milyon dolar arasında olacağı tahmin edeiliyor.

Sotheby's, açık artırmada kripto kabul etme kararının, blokzincir teknolojisinin benimsenmesinde sanat pazarına liderlik etmeye devam etmeyi amaçladığı için önemli bir sonraki adımı işaret ettiğini söyledi. Bunun yanı sıra geçen ay, dünyanın en büyük ikinci müzayede evi, yaklaşık 17 milyon dolar kazandıran, eşsiz token (NFT) satışını başlattı. Sotheby's, satışa, 3.000'den fazla benzersiz koleksiyoncunun katılımını sağladığını söyledi.

Sotheby's CTO'su Stefan Pepe, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Dijital sanatın ve NFT'lerin giderek daha fazla benimsenmesiyle ve dijital inovasyona daha fazla odaklanmamızla birlikte, koleksiyoncular arasında Sotheby's ile iş yaparken daha sorunsuz ödeme seçenekleri için artan bir iştah gördük.”