Solana’nın Cep Telefonu Saga İçin Artık Sipariş Verilebiliyor

Solana Mobile, Android telefonu Saga'nın piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Nitekim Saga; ABD, Kanada, AB, Birleşik Krallık, İsviçre, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki müşterilerin kullanımına sunuldu.

Saga, anahtarları biyometrik kimlik doğrulama ve şifreleme yoluyla koruyan bir öz saklama çözümü olan Seed Vault aracılığıyla basitleştirilmiş bir Web3 deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, masaüstü web tarayıcıları aracılığıyla etkileşim kurmak ve işlemleri imzalamak zorunda kalmadan Solana dApp Store aracılığıyla merkeziyetsiz uygulamalara erişebiliyorlar. Ayrıca Saga kullanıcıları, Solana Mobile ve Solana dApp Store'da listelenen dApp'lerden özel içerik ve teklifler sağlayan benzersiz bir cihaza bağlı NFT olan bir Saga genesis token talep edebiliyorlar.

Saga'daki özel bir "dapp" mağazasında şu anda bir düzineden fazla kriptoya özgü uygulama bulunuyor ve bu sayının zamanla artması bekleniyor. Solana, Apple ya da Google'ın aksine özel mağazasında listelenen uygulamalardan ek ücret almayı planlamıyor.

Solana ağının, özel kripto para cüzdan fonksiyonlarına ve Web3 programlarına yönelik yazılım geliştirme kitine sahip “Saga” ismi verilen Android işletim sistemli telefonu ilk olarak Haziran 2022’de New York’taki bir etkinlikte tanıtılmıştı.