Sony'nin Son NFT Patenti PlayStation için Web3 Yolunu İşaret Ediyor

Decrypt’ın haberine göre Eylül 2021'de Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan ve geçtiğimiz hafta yayınlanan başvuru, Sony'nin oyuncuların çeşitli video oyun platformlarında dijital NFT varlıklarına sahip olmalarına ve bunları aktarmalarına olanak tanıyacak standartlaştırılmış dijital altyapı oluşturma konusundaki planlarını özetliyor. Başvuruda "Standartlaştırılmış format, dijital varlığı farklı başlıklarda farklı video oyunları içerebilecek farklı bilgisayar simülasyonlarına eklemek için okunabilir olabilir" ifadesinin kullanıldığı görüldü.

Sony, bu varlıkların oyun içi görünümler, sanat eserleri, avatarlar, silahlar ve hatta "video oyunu becerileri" gibi öğeleri içerebileceğini öne sürdü. Başvuruda ayrıca, bu varlıkların PlayStation'dan diğer üreticilerin konsollarına, VR ve AR başlıkları, akıllı TV'ler ve mobil cihazlar aracılığıyla "bir ağ üzerinden bağlanabileceği" öne sürüldü.

Bu başvuru Sony'nin NFT oyun varlıkları için bir çerçeve oluşturmaya yönelik ilk hamlesi değil. Nitekim Sony’nin geçtiğimiz Kasım ayında yayınlanan bir patent başvurusunda 2021'den bu yana yükselen e-spor sektöründen bir dizi oyun içi dijital koleksiyon ürünü ile yararlanmak istediği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Sony geçtiğimiz ay çok zincirli akıllı sözleşme ağı Astar Network ile bir araya gelerek NFT’ler ve DAO'ların faydasına odaklanan projeler için bir Web3 kuluçka programı başlatmıştı.  Yapılan basın açıklamasında, Sony Network Communications için programın amacının blokzincir teknolojisinin sektörlerindeki çeşitli sorunları nasıl çözebileceğini keşfetmek olduğu belirtilmişti.