Starbucks Müşterileri Artık Bakkt'ın Dijital Cüzdan Uygulaması Aracılığıyla Bitcoin ile Ödeme Yapabilir

2018 yılında kurulan ve 2.1 milyar dolar değerinde bir kripto girişimi olan Bakkt, Bitcoin ve diğer dijital varlık biçimlerini tek bir platformda bir araya getiren dijital cüzdan Bakkt Uygulamasının piyasaya sürüldüğünü geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Yapılan bir açıklamaya göre Starbucks müşterileri artık Bakkt dijital cüzdan uygulamasından yararlanarak Bitcoin ile ödeme yapabilir.

Bakkt CEO'su Gavin Michael, şirketin kripto varlıklarını herkese genişletmeyi dört gözle beklediği söyledi. Bunun yanı sıra, lansmandan önce 500.000 kullanıcının testlere katıldığını açıklayarak artık herkesin uygulamayı App Store ve Google Play Store üzerinden indirip satın alma işlemi yapmak için kullanabileceğini de belirtti. Michael, duyurunun devamında şunları söyledi:

“Ortalama bir tüketici, hediye kartlarından sadakat puanlarına ve Bitcoin'e kadar çok sayıda dijital varlığa sahiptir, ancak bunların değerini izlemek ve kullanmak için gerekli araçlardan yoksundur. Dijital varlık erişimini genişletme yolculuğumuzdaki bir adım olan Bakkt uygulamasını halka sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Golfnow, Best Buy, Choice Hotels ve Fiserv gibi şirketler de katıldığı için Starbucks, Bakkt uygulaması aracılığıyla Bitcoin kabul eden tek ana mağaza değil. Starbucks'ın küresel kart, ticaret ve ödemelerden sorumlu Başkan Yardımcısı Karl Hebert, Starbucks ekibinin Bakkt ekip üyeleriyle çok yakın çalıştığını açıkladı:

“Bakkt, müşterilerin dijital varlıklarının değerini ABD doları biçiminde ortaya çıkarmasını sağlayan benzersiz ve güvenilir bir ödeme deneyimi geliştirmek için ekiplerimizle birlikte yakın bir şekilde çalıştı. Müşterilerin artık Starbucks uygulamasına Starbucks Kartlarını yüklemek için Bakkt'ı kullanma ve ardından bunu Starbucks'ta ödeme yapmak için kullanma fırsatına sahip oldukları için heyecanlıyız.”