Terra Classic (LUNC) Neden Yükseldi? - 01.09.2022

Singapur merkezli Terraform Labs tarafından geliştirilen ve Terra Classic blokzincirinin yerel tokeni olan LUNC, ağ üzerinde gerçekleşen transferler ve işlemler için kullanılmaktadır. Bu yıl içerisinde, TerraUSD’de yaşanan çöküşle birlikte, Terra blokzincirinin çatallanmasıyla oluşmuş yeni bir blokzincir oluşturulmuş, yerel token yeniden adlandırılmış ve LUNA olan ismi LUNC olarak değiştirilmiştir. Luna ve TerraUSD (UST)'de yaşanan gelişmelerin detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

Son 24 saatte, LUNC %64’e yakın bir yükseliş göstermiştir. Bu yükselişin detaylarında neler var bakalım. LUNC yükseliş fiyat hareketinin arkasında 10 milyar arz kalana kadar %1.2'lik yakım mekanizmasının kabul edilmiş olması bulunuyor. Bu karar, Terra topluluğunun onayına sunuldu ve %0.04’lük oy kullanımı ile kabul edildi. Topluluğun %65.96’sı evet oyu kullanmış olarak görünse de, oy kullanmış olan topluluk çok küçük bir yüzdeye denk geliyor. Bu göstergeye göre, Terra topluluk üyelerinin projenin gidişatı için umutsuz bir halde olduğu gözlemleniyor.

Resim1.jpg

Sunulan yakım teklifi, her ne kadar topluluk tarafından yeteri kadar gündeme alınmamış olsa da, kabul edilişinden sonra LUNC yükselen bir trendin içerisine girdi. 1 Eylül 2022 itibarıyla, %64’lük bir artışla LUNC 0.004944 TRY’den işlem görüyor.