Visa CEO’su: Visa, Ödeme Ağına Kripto Parayı Ekleyebilir

Visa’nın 2021 mali yılı kazanç toplantısında Visa CEO’su Alfred Kelly, kripto ve bu alanda gördüğü fırsata değinmek için toplantı girişinde bu konu üzerinde durdu. Visa’nın 35 platform ve cüzdanla ortaklığı aracılığıyla sektördeki en büyük finansal hizmetler markası olma durumunu detaylandırdı:

“Bu alanda, ekosisteme farklılaştırılmış değerleri katmanın yollarını görüyoruz. Küresel varlığımız, ortaklık yaklaşımımız ve güvenilir markamız aracılığıyla kripto para birimlerini ödemeler için daha güvenli, kullanışlı ve uygulanabilir hale getirmeye yardımcı olmak için benzersiz bir konumda olduğumuza inanıyoruz.”

Kelly, endüstrinin iki tür koin arasında bölündüğünü belirtiyor: Bitcoin ve "daha çok varlık olarak tutulan" diğer "dijital altın" varyantları ve ardından sabit koinler ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC'ler) gibi itibari destekli koinler. Birincisi için Visa, en iyi eylem yolunun ortaklıklara devam etmek ve kullanıcılara, Visa kimlik bilgilerini dünya çapındaki yaklaşık 70 milyon alım-satım yapan kişilerde kullanarak varlıklarından istedikleri şekilde nakit para çekme yolu sağlamak olduğuna inanıyor. İkinci tür için ise Kelly, bunların, diğer herhangi bir itibari para birimi gibi küresel ticaret için kullanılma potansiyeline sahip olabilecek, yeni ortaya çıkan bir ödeme yeniliği olduğunu belirterek devam etti:

“Herkese açık blokzincirlerde çalışan dijital para birimlerini, RTP veya ACH ağları gibi ek ağlar olarak düşünüyoruz, bu nedenle bunları ağ stratejimizin bir parçası olarak görüyoruz. Belirli bir dijital para biriminin tanınmış bir değişim aracı haline geldiği ölçüde, onu bugün halihazırda 160'tan fazla para birimini destekleyen ağımıza ekleyemememiz için hiçbir neden yok.”