Visa, Mevcut Ödeme Sistemini CBDC’lerle Birleştirmeyi Hedefliyor

Visa'nın kripto para birimi başkanı Cuy Sheffield, dünyanın çeşitli ülkelerindeki merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC'lerin) arkasındaki momentum nedeniyle şirketin sistemlerini yükseltmek için yatırım yapmaya karar verdiğini söyledi. Sheffield, Visa'nın kullanıcılar ve alım-satım yapanlar için benimsemeyi kolaylaştıracak şekilde mevcut ödeme sistemini CBDC'lerle birleştirme konumunda olmayı hedeflediğini söyledi.

Ekim ayında, Bahamalar Merkez Bankası dijital “Kum Doları” nı piyasaya sürmüştü. Geçen ay Doğu Karayip Merkez Bankası, DCash adında bir dijital para birimi çıkardı. Bu ayın başlarında Japonya Merkez Bankası, dijital yuanı test etmeye başladı. Bu hafta başında İngiltere Merkez Bankası ve HM Hazinesi, Birleşik Krallık'ta bir CBDC potansiyelini araştırmak için yeni bir görev gücü oluşturduklarını açıkladı. Bu sistemlerin çoğunun nasıl tasarlanacağı, bu tasarımların ne ölçüde değişeceği ve bunun alım-satım yapanlar için ne anlama geleceği hala belirsiz bir soru.

Sheffield, Visa'nın hazine süreçlerini sabit koin anlaşmasına izin verecek şekilde yeniden tasarlamak için gereken çabanın gösterilmesinin önemli olduğunu söyledi. Açıklamaya göre Visa, kripto cüzdan operatörlerini, işlemleri sabit koinde yapmaya davet etmeye başlayacak. hazırda Visa, hepsinde kart programlarının farklı aşamalarında olan yaklaşık 35 kripto cüzdan firması ile çalışıyor. Sheffield, Visa'nın sabit koin anlaşmasına yönelik yaklaşımının da CBDC'ler için uygun olabileceğini düşünüyor.