Web3 Altyapı Şirketi Upstream 'Öğren ve Kazan' DAO Kursunu Başlattı

Web3 altyapı şirketi Upstream, öğrencilere Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon (DAO) kurmak için hangi araçlara ihtiyaç duyduklarını öğretecek çevrimiçi bir sınıf olan My First DAO'yu yakında başlatacağını açıkladı.

CoinDesk’in haberine göre 24 hafta sürecek kursta, kripto para meraklısı bireylerin özerk çevrimiçi topluluklar oluşturmalarına yardımcı olacak tokenomik, yönetişim yapıları ve uyumluluk kavramları hakkında atölye çalışmaları yapılacak. My First DAO bir "öğren ve kazan" modeli kullanacak, yani öğrencileri programa katıldıkları için ödüllendirecek.

Upstream'in Kurucu Ortağı Alex Taub, CoinDesk'e yaptığı açıklamada, birçok Web3 kurucusunun başarılı bir DAO'nun nasıl oluşturulacağını öğrenmek için uygun eğitim materyallerine sahip olmadığını belirterek “Çevrimiçi topluluklar kurma konusunda insanların anlamadığı tokenomics, yönetişim ve oylama gibi pek çok kavram var. Benimsenmesinin zor olmasının nedenlerinden biri de bu... Bence bunun nasıl ve neden yapılacağına dair harika bir kurs hazırlamak pek çok insanın zihnini açacaktır." dedi.