Bitcoin Madencilik Konseyi’nde Elon Musk’ın Hiçbir Rolü Olmayacak

İlk olarak Elon Musk tarafından Mayıs ayı sonlarında bir tweet ile açıklanan, enerji bilincine sahip Kuzey Amerika Bitcoin madencilerinin yer aldığı Bitcoin Madencilik Konseyi’nde, Musk'ın “hiçbir rolü” olmayacağı duyuruldu.

“Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle konuştum. Mevcut ve planlanan yenilenebilir kullanımı yaymayı ve diğer madencilerin de bunu yapmasını istemeyi taahhüt ettiler. Potansiyel olarak umut verici.”

Fakat, Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain'in de bulunduğu madencilik şirketlerinin Musk ile bir araya gelerek bu konseyi kurmuş olması, kripto topluluğunda eleştirilerin oluşmasına sebep oldu.

Musk’ın bu konseye katılımının nedeni sorulduğunda ise bu görüşmeye ev sahipliği yapan MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Elon Musk ile çok uzun bir görüşmeden sonra, Bitcoin madencilik firmalarına ulaştım ve onunla tanışmak isteyip istemediklerini sordum. Diğer katılımcılar, Elon’dan Bitcoin'i çevreleyen artan karbon kaygısıyla nasıl mücadele edileceği konusunda tavsiye istedi. Sonrasında Elon'dan, bu endişeleri nasıl yönetebileceğimize dair tavsiyesini istedik. Bunun hakkında detaylı bir görüşme yaptık ve daha iyi verileri nasıl ortaya çıkarabileceğimizi konuştuk.”

Musk’ın, Konsey’de herhangi bir rolü olmadığı belirtildi. Saylor, bugün attığı bir tweet ile grubu, “ağa ve temel ilkelerine bağlı Bitcoin madencilerinin gönüllü ve açık bir forumu” olarak nitelendirdi. Saylor devamında şunları ekledi:

“Şeffaflığı teşvik ediyoruz, en iyi uygulamaları paylaşıyoruz ve halkı Bitcoin ve Bitcoin madenciliğinin faydaları konusunda eğitiyoruz.”